Skip to main content
tuinverlichting

Tuinverlichting

Bij het maken van een tuinontwerp, moet je ook goed nadenken over de tuinverlichting. Voor welke armaturen kies je op welke plaats in de tuin?  Want tuinverlichting is niet alleen praktisch, maar draagt enorm bij aan de sfeer van de tuin. Wij installeren zelf 12 volt verlichting van In-Lite. Deze armaturen zijn van top kwaliteit en heel mooi. Onze ervaring is dat juist in de tuin je moet kiezen voor A-kwaliteit omdat waterdichtheid enorm belangrijk is. Mindere kwaliteits armaturen blijken dat lang niet altijd te zijn. We hebben op een rijtje gezet welke armaturen geschikt zijn voor welke plaats in de tuin:

1. Grondspots langs paden en opritten

Grondspots zijn perfect voor het verlichten van paden en opritten. Ze zorgen voor een subtiele, maar effectieve verlichting die de contouren van de paden benadrukt en de veiligheid verbetert door struikelgevaar te verminderen. in-lite's grondspots zoals de HYVE zijn ontworpen om in de grond te worden geïnstalleerd en leveren een zachte verlichting die zowel functioneel als sfeervol is.

2. Staande lampen bij zithoeken

Staande lampen zijn ideaal voor het creëren van sfeervolle verlichting bij zithoeken of terrassen. Ze bieden voldoende licht om 's avonds buiten te kunnen zitten en te genieten van de frisse lucht, terwijl ze tegelijkertijd een warme en uitnodigende sfeer creëren. De ACE staande lamp van in-lite is een populaire keuze vanwege zijn strakke design en verstelbare kop, waarmee je de lichtrichting kunt aanpassen aan je behoeften.

3. Wandlampen bij deuren en muren

Wandlampen zijn essentieel voor het verlichten van deuren, muren en schuttingen rondom je tuin. Ze bieden niet alleen extra veiligheid door het verlichten van ingangen, maar kunnen ook dienen als decoratieve accenten die de architectuur van je huis benadrukken. De in-lite BIG NERO wandlamp is een voorbeeld van een krachtige en stijlvolle wandlamp die zorgt voor heldere verlichting en een eigentijdse uitstraling.

4. Spotlights voor accentverlichting

Spotlights zijn perfect voor het accentueren van specifieke kenmerken in je tuin, zoals bomen, sculpturen, of waterpartijen. Ze bieden gerichte verlichting die de aandacht trekt en de schoonheid van deze elementen benadrukt, zelfs 's nachts. De in-lite SCOPE spotlights zijn compacte en verstelbare armaturen die gemakkelijk te installeren zijn en een krachtige lichtbundel produceren voor maximale impact.

5. Floodlights voor brede verlichting

Floodlights zijn ideaal voor het verlichten van grote gebieden in je tuin, zoals gazons of patio's. Ze bieden een brede en gelijkmatige verlichting die de algehele helderheid van de ruimte verbetert en een gevoel van veiligheid en comfort creëert. De in-lite HYVE 22 is een krachtige floodlight die kan worden gebruikt voor het verlichten van grotere oppervlakken met een hoge lichtopbrengst en een laag energieverbruik.

6. Grondspots rondom plantenbedden

Grondspots kunnen ook worden gebruikt rondom plantenbedden om de schoonheid van je tuin 's nachts te accentueren. Ze werpen een zachte gloed over je planten en bloemen, waardoor ze ook na zonsondergang zichtbaar blijven en je tuin een betoverende uitstraling krijgt. De in-lite MINI SCOPE grondspots zijn compacte armaturen die perfect zijn voor het verlichten van kleine gebieden rondom plantenbedden met een subtiele verlichting.

Voordelen van 12V in-lite Verlichting

in-lite biedt een uitgebreid assortiment aan 12V tuinverlichting, wat verschillende voordelen met zich meebrengt:

  1. Veiligheid: 12V verlichting is veilig in gebruik en vereist geen diepe graafwerkzaamheden, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd.

  2. Eenvoudige installatie: Het lage voltage maakt het eenvoudig om de verlichting zelf te installeren zonder de noodzaak van een professionele elektricien.

  3. Flexibiliteit: Dankzij het modulaire systeem van in-lite kun je eenvoudig armaturen toevoegen, verwijderen of verplaatsen om aan te passen aan veranderende behoeften of seizoensgebonden veranderingen in je tuin.

  4. Energie-efficiëntie: 12V LED-verlichting is energiezuinig en verbruikt aanzienlijk minder stroom dan traditionele verlichting, wat resulteert in lagere energiekosten en een lagere ecologische voetafdruk.

Door het combineren van verschillende soorten armaturen op strategische locaties in je tuin en gebruik te maken van 12V in-lite verlichting, kun je een prachtig verlichte buitenruimte creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Met een goed doordacht tuinverlichtingsplan kun je optimaal genieten van je tuin, dag en nacht.

terug naar boven